Velkommen

Hos Dagens Citat har vi et mål!

Vi vil gerne give dig en god start på dagen og det mener vi, at et citat kan være med til, at hjælpe på. Derfor har vi sat os for, at du skal have leveret dagens citat hver dag i forskellige kategorier og passende til årstider, situationer, mærkedage og meget mere. Vi bestræber os på, at samle citater fra alle store forfattere, kunstnere, politikere, videnskabsfolk, tegneseriefigurer og meget meget mere og du vil derfor kunne finde et kæmpe udvalg af citater her på siden til alle slags formål.

Hvor langt må et citat være?

Der er ikke rigtig nogen grænse for hvor langt et citat må være og du har sikkert også selv stødt på et citat der var utrolig langt eller et meget kort citat. Citater er alt fra en sætning i en sang til en udtalelse fra en person i en bog, film eller noget andet. Det er derfor også forskelligt alt efter hvor citatet kommer fra, hvor langt det er. Der findes ikke nogen officiel eller uofficiel grænse for hvor langt et citat må være. I princippet er et citat egentlig en gentagelse af noget der er sagt, uanset om det kommer fra en sang, bog, interview, digt eller noget helt andet. Begrebet som det bruges og kendes i dag kan vi takke Georg Büchmann for, da han i 1864 skrev en samling med kendte ordsprog og citater. Det hele handler om, at fortælle så meget som muligt og bringe budskabet fra den kilde man har med, at gøre. Når du skal lave et citat eller vil citere fra en givende kilde skal du overveje om det giver mening for personer som ikke har kendskab til kilden, det kunne eksempelvis være en film du citere fra, så skal det også give mening for folk som ikke har set filmen. Du har sikkert hørt sige “what a wonderful world” i flere forskellige hentydninger og situationer og det er et ekstrem godt eksempel på, at citere fra en kilde og hvor det stadig giver mening. Alle kan relatere til, at det kan være en god verden og man bruger endda citatet i begge retninger, altså både i positive og mere negative situationer. Leder du efter dagens citat til begyndelse af din dag skal du ikke lede ret meget længere, du er nemlig havnet det rette sted og vi håber du finder dig godt til rette og har citat hatten på. Vi er nemlig det sted hvor du finder alle de bedste citater samlet ét sted, med et godt overblik over et stort udvalg af citater fra forskellige kategorier. Vores citater strækker sig over flere forskellige kategorier og giver dig derfor mulighed for, at finde et citat der passer lige præcis til din situation. Derfor håber vi også, at du kan finde lige præcis det citat du leder efter og du har rig mulighed for, at søge på et citat eller en forfatter til et citat.

Brug et citat til en opgave

Hvis du skal lave en opgave og har brug for, citere en person i din opgave er det meget vigtigt, at man altid vedkender sig den respektive kilde og det kan faktisk anses som snyd, hvis man ikke angiver sin kilde i en opgave eller andre situationer. Når du skal citere i en opgave skal det være klart og tydeligt hvad der er et citat og hvad der er dine egne ord og du skal derfor også vise det med anførelsestegn “…”.